Minä 2018-02-22T18:41:18+00:00

 

Minä se oon, Piia!

Minäpä minä, kukapa muukaan. Omanlainen luova ja herkkä nainen, joka on löytänyt ihmisten kohtaamisesta vahvuutensa.

Mie oon Kittilästä maailmalle ponnistanu naurava ja salaa laulava punapää. Ensimmäiseen ammattiini, lastenohjaajaksi, opiskelin Ylitorniolla, sieltä muutto Espooseen ja suoraan töihin reippaana 19-vuotiaana, nuoruuden vahvoja siipiä kokeillen. Päiväkoteja kiersin lastenhoitajana ja lastentarhanopettajan sijaisuuksia tehdessä, kunnes sain vakituisen viran. Aikaa pääkaupunkiseudulla vierähti 9 vuotta; löytyi pohojalaanen mies ja sitte alkoi lakeuksien kutsu kuulua.

Muutettiin Lappajärvelle vuonna 2008. Euroopan suurimman kraatterijärven äärelle ja perhe kasvoi pienellä suurella pojalla.

Työllistyminen ei täällä ollukkaan nii helppoa, niinpä lähdin taas opiskelemaan pariksi vuodeksi. Tällä kertaa luonto-ohjaajaksi ja pian perustinkin jo Kipinäkodan. Tämän ihanan ”lempilapseni” joka on vuosien aikana muuttunu ja kasvanu niinku hyvin ravitun lapsen pitääki. Meni vuosi-kaksi ja löysin itseni uudelleen opiskelemasta. Luonto- ja elämyspalveluiden tuottajana halusin lisätä ihmisten hyvinvointia, vähentää stressiä ja antaa elämyksiä. Nyt olin työntäny lusikkani 6 muun ihanan naisen kanssa 3Dream™-valmentajakoulutuksen soppaan ja huomasin opiskelevani syvällisemmin ihmismielen koukeroita, kiemuroita ja löysin uuden kirkkaan polun, mitä minun kuuluu kulkea. Nämä opinnot olivat ihan omaa luokkaansa!

Tässä sitä ollaan. 3Dream™-valmentajan perus- ja masteropinnot suorittaneena ja saan tehdä unelmieni työtä. Kohdata ihmisiä ja saada vilpitöntä palautetta, kuinka olen pystynyt auttamaan ihmisiä.

Monesti minulta kysytään mitä siis teen, olen alkanut vastaamaan että olen ”mielen personal trainer”. Olen se, joka on vierelläsi mukana kulkemassa muutoksen matkaa ja tekemässä siitä helpompaa. Olipa kyse kivuista, pelosta, elämänhallinnasta, univaikeuksista, motivaation puutteesta, elämän ilon etsimisestä.. you name it. Työkalupakki on laaja ja sieltä aina nousee asiakkaalle yksilöllisesti se työkalu, mitä kulloinkin käytetään. Työssäni käytän myös paljon luonto-ohjaajan oppeja. Joskus löydetään itsemme jousiampumasta tai lumikenkäilemästä ja toisinaan istutaan sisällä takkatulen ääressä nenäliinapaketti sylissä.

Teen myös ”reissupäiviä” ja kuljen ympäri Suomen auttamassa ihmisiä. Jos sinulla herää siellä kauempana ajatus, että kaveriporukalle olisi kiva järjestää hemmotteluilta tai että työyhteisössä olisi tehokkuuden ja työhyvinvoinnin parantamisen varaa: ”kilauta kaverille!”.

Heräsipä nyt kysymys tai kaksi, rimpauta tai laita sähköpostia, rupatellaan lisää, kuinka minä voisin sinua / teitä auttaa!

Piia Rajala
3Dream™-valmentaja
Ratkaisukeskeinen hyvinvointivalmentaja
Rentoutusohjaaja
Luonto-ohjaaja