Niin on hurahtanut puoli vuotta pohjois-savossa. Tänään nokipannukahvikeikalta palatessa Pikkuvelho tuumasi ”menipä vuosi äkkiä”, enkä voinut kun myötäillä. Niinpä! Viimeinen 7kk on vietetty savossa, ja onhan tämä ollut melkoista myllerrystä ja muutosta.

Niin vain, Kipinäkota ja Nykälänoita ovat löytäneet hyvä sopukan myös täältä, ja täällä on kyllä ihmisen ihmeellisen hyvä olla. Savolaiset ovat ihmisinä hyvin paljon samanlaisia kun lappilaiset, täällä on oikeastaan aika kotoisat oltavat. Jään jatkuvasti jonkun kanssa suustani kiinni, yhtäkkiä kuulun useampaan hallitukseen ja olen hämilläni tästä vastaanotosta järjestöpuolellakin. Ystäväpiirini on laajentunut ja tiedän jo kenelle soittaa kun maito on loppu tai tarvitsen jossain apua. Lisäksi tämä kumpuileva maisema hivelee sieluani, ai että, kotinen olo. 15min päästä meiltä on Kasurilan hiihtokeskus missä on mainiot nuotiopaikat, ja 45km päästä löytyy Tahko missä mahdollisuuksia on vielä lisää.
Luonto täällä on vähintäänkin hieno. On kumpulevaa hiekkaharjua, pieniä järviä ja lampia, sekä isoa vettä. On rotkolaaksoa ja putouksia, sekä niin hiljaista metsää että pitää ihan ihmetellä, onko tälläistä näin lähellä isoa kaupunkia.

Täällä on ihania pieniä kyliä, jotka ovat virkeitä ja toimeliaita. On sulosia saunatupia ja riihiä, ja ne kyläyhdistysten ihmiset niin avosylin ottamassa vastaan tämmösen tuulen mukanaan tuoman punapäisen hassun naisen.

Ensi vuosi tuo tullessaan vanhaa tuttua, mutta myös uutta ja jännittävää.

Lumikenkävuokraus Siilijärvellä toimii niinkuin aina, haluatpa kokeilla ihan itseksesi tai lähteä aloittelijan luminkenkäretkelle lähimaastoon. Halutessasi voin neuvoa ne hienot paikat, missä itse vielä tänä talvena menen käymään.. koska tämä on ensimmäinen vuoteni savossa on edessä ihana seikkailujen talvi!

Aarrekartta-valmennuksia tulee alkuvuodesta, ja äänimaljahoidot ja sointukylvyt on nyt lähinnä tilauksesta.

Hypnoosia ja eft:tä saa ku soittelee, laitellaan ajatuksia uusiksi ja lähdetään tavoittelemaan yhdessä tavoitteita. Suurin muutos tapahtuu korvienvälissä, haluan auttaa sinua.

Yritysten koulutuspäivät, luennot, Nykälännoidan ohjelmat ravintoloiden kabineteissa tai kodalla toimii jouhevasti. Jos mietit, mikä ravintola Siilinjärvellä sopisi teidän porukallenne, voin suositella ravintola Pankkoa aivan Siilinjärven keskustassa. Kabinetti on ihan tunnelmallinen, ja ruoka on todella hyvää. Ympäristö sopii Nykälännoidan ohjelmille ku nenä päähän. Esimerkkipäivä voisi mennä vaikkapa niin, että ensin kokoustatte ja kouluttaudutte, välillä syötte ja iltapäiväkahvien aikaan tulee noita pistämään ajatuksia uusiksi ja naurattamaan väkeä siinä samalla ku puhutaan ihan asiaa haluamastanne aiheesta, esim. työssäjaksaminen, ideoinnin lisääminen, elämänhallinta työn ulkopuolella jne. Huumorilla ja ilon kautta, joku sanoi joskus Nykälännoitaa jopa standuppimaiseksi, vaikka mikään standup koomikko en olekkaan.

Uutuuksina on tulossa ainakin Nykälännoidan saunailtoja, morsiussaunaa, yömelontaa sekä toivon saavani tehdä enemmän töitä nuorten, sekä äitien kanssa.

Kiitän vuodesta 2018 kaikkia asiakkaita Lappajärvellä sekä Siilinjärvellä. Toivotan sinulle ihanaa uuttavuotta, tuokoon se tullessaan kaiken sen mitä haluat. Nykälännoidan elo jatkuu savossa, vaikka google ei suostukkaan uutta osoitetta sivuilleen vaihtamaan. Pirskatti.

Mene ulos, laske vaikka pulkkamäessä ja naura nii että vatsaan sattuu. Makkaraki maistuu paremmalta kun ensin on hommannut punaiset posket!

Piia Rajala
Nykälännoita
040 595 4952