Tätä suunniteltiin, haudottiin ja hiottiin; Ajatusta uudesta muutosta, uusien vesien äärelle.
Ompahan elämä aikamoista, nyt se tapahtuu.

Viimeisen vuoden olen viettänyt Keski-Suomessa, Kannonkoskella, kaiken sen ajan mitä on arjelta irronnut, ja tämä on alkanut tuntua enemmän kodilta kuin koti Savossa. Niinpä nyt, tämä poikkeustilan suoma mahdollisuus käytettiin hyväksi ja siirrettiin omaisuus hieman aikaistetusti sinne missä sydänkin jo on tovin ollut.

Kipinäkodan kalusto ja itse Nykälännoita asettuu Kannonkosken pieneen kylään, vesien äärelle. Nousisiko tänne noidan oma kotikota? No ainakin mökkejä, savusaunoja, tulipaikkoja ja rauhallista luontoa on ympärillä enemmän kun koskaan.

Missä ihmeessä se Kannonkoski oikein on? Noh, Viitasaarelle nelostien varteen on meidän torpasta 25minuutin matka, Jyväskylään, Siilinjärvelle, Lappajärvelle, Ähtäriin, Tuuriin hurauttaa jokapaikkaan n. 1,5 tunnissa!

Pyhä-Häkin kansallispuisto on 30min matkan päässä ja Salamajärven kansallispuisto on alle tunnin matkan päässä.

Olen siis aikalailla keskellä Suomea! Tästä on yhtä lyhyt matka lähteä Lakeuksille tai Savoon ”vanhoille kulmille” tai Sinun tulla tänne, mistä vaan! No mitä Kannonkoskella on? Miksi juuri sinne?
Noh, kyllähän se tiietään mikä ihmisiä liikuttaa, r – a – k – a- s, kulta kultasein, mä sanoin niin ja selväks tein, me mennään maalla nai..
No ei kyllä mennä! Ei ny naimisiin, mutta jaetaan täällä maalla arjen unelmat, ilot ja surut.
Ollaan me. Se on hyvä näin.

On ihanaa muutta tänne, minkä karttoja on ehtinyt jo vuoden selata, kulkea näkemässä hienoja paikkoja, suunnitella yrityksen uutta suuntaa ja palveluita. Tällä hetkellä maailman matkailu on pysähtynyt, mutta tämä ei onneksi ole lopullista. Olen varma, että kun tämä globaali viruskriisi on selätetty, on puhdas luonto, läsnäoleminen ja elämykset entistä suuremmassa arvossa niin Suomessa kuin maailmallakin.

Ensi kesänä Kipinäkota tarjoaa siis ihania melontaretkiä Kannonkosken Vuosjärvellä, ja majoitusta samaisen järven rannalla 6 petipaikan mökissä kaikin mukavuuksin! Mökin hiekkarannalta on loistava lähteä melomaan aloittelijankin. Noita tekee edelleen luentoja, nokipannukahveja ja noitarummun soitantaa nuotiolla tai vaikkapa tuon ihanen tunnelmallisen mökin suuren takan äärellä. Nyt on tiedossa hienoja metsiä ja soita, missä kulkea valoisana kesäyöntä tai vaikkapa lumikengin ensi talvena (sitä luntahan tulee! Olen tilannut..).

Suunnitteilla on retkeilykoulutusta, naisten hyvinvointiviikonloppuja eheyttävän tanssin, äänimaljojen, rummun ja rantasaunan äärellä, jousiammuntaa, koirakursseja, melontaretkiä ja välinevuokrausta.

Lisäksi, opintoni maatalousalalla jatkuvat vielä ja tämä punapää taipuu jatkossa myös lomitusavuksi kotimaisen ruoan tuottajille. Jos siis tiedät tilan kohtuullisen matkan päässä Kannonkoskelta, vinkkaahan minua kiireapulaiseksi tai hätävara-avuksi kun yrittäjä itse sairastuu tai tulee kiireellistä menoa. Nyt kokemusta on kertynyt  lähinnä maitotiloilta, lypsyroboteilta sekä asemalypsystä. Traktorilla ajan jo sujuvasti eteen ja taakse, vedän kärryä ja nostelen rehua. Paljon on opittavaa mutta nautin nimenomaan käytännön opinnoista! Opintoihin kuuluu myös ohuesti lammastaloutta ja niinkuin Kahvila Onnentuvalta muistamme on emännällä kiinnostusta muihinkin eläimiin, kuten kanoihin, ja kaneihin.. Katsotaanpa vaan, liitetäänkö jatkossa jotain eläinavusteista green carea matkailupuoleenkin.
Woe sentään, sannoo jo tuo oma farmarini, sulkee silmänsä, puistelee päätään ja hymyilee.
Tietää mihin ryhtyi ku alako tätä emäntää pidempään kattelemaan.

Keski-Suomi, tässä olen.
Mukava olla täällä, odotan jo tulevaa kesää niin kovasti!